Biologische maaltijden


Voor de gasten die de keus maken voor een ontspannen vakantie.

Alle maaltijden worden bereid volgens de inzichten van Hildegard van Bingen. De ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch of van de boer, de kruiden komen uit onze eigen tuin. 

IMG_0147

Voedselintolerantie of -allergie?

Wij doen ons best zo puur mogelijk te eten, waardoor ook mensen met een problematische spijsvertering bij ons op vakantie kunnen komen. Heeft u b.v. een glutenallergie of -intolerantie, neem dan contact met ons op. Wij kunnen met u overleggen of wij aan uw wensen kunnen voldoen.                   Achillea millefolium 


Als het weer dit toelaat worden de maaltijden buiten geserveerd. U eet samen met ons en andere gasten aan één tafel.

ontbijt noordterras

   Ontbijt buiten op het terras van Vinea Mea


Om u zo goed mogelijk kennis te laten maken met Hildegard van Bingen, bieden wij verschillende ontbijtmogelijkheden.

Ontbijt Hildegard - Franse stijl

Zelfgebakken speltbrood (geroosterd), boter, drie soorten confiture waaronder kastanjepuree. Iets extra's zoals b.v. vruchtencake, warme appelcompôte. Keuze uit (spelt)koffie, (venkel)thee, vruchtensap.

of

Ontbijt Hildegard habermus - een warm typisch Hildegard ontbijt

Een warme speltpap op waterbasis van speltgries, speltvlokken of spelthabermus met gekookte appels of andere vruchten. Zelf op smaak te brengen met honig, rietsuiker of confiture. Samen met Hildegardse kruiderijen, psyllium, pompoenpitten en gegrilde amandelsnippers, een heerlijk ontbijt. Keuze uit (spelt)koffie, venkelthee, vruchtensap.

of

Ontbijt Hildegard - maar een beetje luxueus

Het ontbijt-Franse stijl maar met een hartige uitbreiding met één soort kaas, een zelfgemaakte groentenspread, een Hildegard's gepocheerd gezondheidsei.

Toeslag € 5,00 per persoon.


De biologische lunch bestaat uit één gang en een drankje naar keuze en wordt aangepast aan de tijd van het jaar. Wat denkt u van een maaltijd-salade Les Deux Magots of een spaghettischotel met wat gemengde bladsla.


De biologische avondmaaltijd bestaat uit drie gangen en 2 drankjes naar keuze en (spelt)koffie of (venkel)thee na. Jacqueline Pietrowki, onze vriendin heeft veel ideeën voor een heerlijk diner. Op onderstaande foto's ziet u een voorbeeld van een avondmaaltijd.

Dîner sur la terrasse nord

Diner op het noord-terras op een zeer warme zomeravondEen dagje in de keuken van ons Hildegardhuis

keuken
Een fijne ruime keuken om in te werken met mooie bourgondische natuursteen voor zowel de vloer als het blad van het werkeiland. In de zomer stap je vanuit de grote keuken zo het noordterras op.


kip:fornuisIn de winter koken we op de houtoven. Heel gezellig. Warmte en geur van het eten verspreiden zich in de keuken. Verse biologische groentes van de markt of uit eigen tuin

IMG_6552IMG_7592


Allerlei soorten sla                                   Sperziebonen en snijbonen 

IMG_8007IMG_8032


Borlottibonen                                           Venkel, wortelen, patisson, bonenGerechten voor een warme zomeravond   

IMG_7971courgettekrans laatst

 

Voorbereiding van het speltbrood           Courgette-speltbroodkrans         

                   

 

Voorgerecht    

IMG_8315IMG_8319


Bietjes met verse geitenkaas van de markt en nog meer lekkers in een pakje zo uit de oven, een groentenspread van kikkererwten en bietjes, heel lekker met de courgette-speltbroodkrans.    


Hoofdgerecht     

IMG_8352sperciebonen beignets en citroenkip

       

Sperziebonen-beignets, citroenkipfilet uit de oven, zomerse koude kruidenwalnootpesto-spaghetti, samen met een bladsalade (niet afgebeeld), een heerlijke lichte maaltijd.


Nagerecht

frambozentoetje

Gekookte frambozen met een laagje room en gecaramelliseerde amandelenWij hopen dat u trek heeft gekregen.


Praktische informatie


© Hildegardhuis, een logeerdadres geïnspireerd door Hildegard van Bingen - Bourgogne - Frankrijk