Vakantie in ons Hildegardhuis

Op vakantie en toch gezond eten

U wilt er tussen uit

U wilt helemaal niets doen

U wilt rust, stilte en schoonheid om u heen

U wilt gezond en lekker eten

U wilt persoonlijke aandacht

Dan kan het zijn dat u in ons Hildegardhuis aan het goede adres bent.


Wij bieden aan:

Twee gezellige kamers, de Rozenkamer en de Leliekamer.

Een grote woonruimte voor onze gasten waar u kunt lezen of gezellig voor de kachel kunt schemeren met een glas wijn. In de zomer verschillende terrassen waar u kunt kiezen voor zon of schaduw.


De maaltijden

Een gezond Hildegard's ontbijt die wij kunnen variëren naar uw wens, met als basis twee soorten zelf gebakken speltbrood of een Hildegardse spelt-habermus met appel of kastanje of zelfs een hartig speltrijstsoepje met groentes is mogelijk. Wij bieden als keuze verschillende dranken aan zoals speltkoffie, gewone koffie, verschillende soorten thee waaronder venkelthee en vruchtensap. Voor het speltbroodontbijt is er natuurlijk zelfgemaakte confiture en roomboter en als u meer van hartig houdt maken we voor u speciaal een groentenspread.

Een Hildegardse lunch, aangepast aan de jaargetijden, maar altijd met veel verse groentes. Wat denkt u van een spinaziesoepje waarvan de bouillon zelfgetrokken wordt, een bladsalade met gegrilde wortelgroentes, speltbrood en een glas wijn?

Met een Hildegard's diner begin u altijd warm, zodat de spijsvertering niet wordt afgeremd. Wat denkt u van een pastinaak-appel-walnootsoepje, weer gemaakt met de zelfgetrokken bouillon, een franse magret de canard met een honing-thijmsaus, een romige knolselderie-wortel puree, een gemenge salade en natuurlijk met een heerlijk glas wijn, zo aangeraden door Hildegard. Als u wilt een kopje (spelt)koffie of venkelthee na.

Tussendoor kunt een kopje thee of (spelt)koffie gebruiken met b.v. zelfgebakken Hildegardse energiekoekjes.

Alles wat wij serveren is zelfgemaakt, de ingrediënten zijn van biologische kwaliteit of van de boer, de kruiden uit onze tuin en de eitjes van onze kippen. Ook de wijn is biologisch geteeld en indien wij kunnen verkrijgen zelfs wijn zonder toegevoegde sulfiet, die onze vrienden Piet en Ilonka Lieberton voor ons meenemen uit Zuid-Frankrijk voor hun webshop  "Groot Genot" in Nederland.  

Als u zin heeft kunt u 's morgens of 's middags een wandeling maken door de velden en bossen rondom ons huis. Wij hebben wandelkaarten van de omgeving. Ook kunt u een fiets huren in Montbard (18 km) en een ochtend of middag langs het gemakkelijk te befietsen kanaal van Bourgogne een tochtje maken. Als het mooi weer is en u wilt een lange wandel- of fietstocht maken dan kunnen wij voor u een gezonde picknick verzorgen. 


Ons voorstel

Aankomst maandagmiddag, vertrek zaterdagmorgen.

Een midweek arrangement bestaat uit 5 overnachtingen, 5 x ontbijt, 4 x lunch, 5 x diner, incl. extra koffie en thee buiten de maaltijden. Bij de lunch serveren wij één glas wijn, bij het diner twee glazen.

Dit arrangement kost in totaal € 720,00 voor 2 personen (€ 360,00 p.p.) bij gebruik van de Rozenkamer of de Leliekamer.


Ga naar:

Uitstapjes in de omgeving

of

Workshop koken met Hildegard


© Hildegardhuis, een logeerdadres geïnspireerd door Hildegard van Bingen - Bourgogne - Frankrijk