Vasten met Hildegard van Bingen


Een Hildegardse vastenkuur wordt leuk als je het samen met een aantal vriend(inn)en doet.


Waarom is vasten goed?

Vasten is volgens Hildegard van Bingen heel belangrijk. Het helpt je te ontdoen van allerlei schadelijke, ziekmakende afvalstoffen die lichaam, geest en ziel bezwaren. Vasten wordt wel eens "een operatie zonder mes" genoemd. Goed gedaan is het een verjongingskuur, waardoor je vrolijker wordt en weer beter allerlei dagelijkse taken aankan.


Hoe ziet de Hildegardse vastenkuur eruit?

Je kunt op verschillende manieren een Hildegardse vastenkuur doen. Wij stellen voor om in ons Hildegardhuis de zwaarste vorm te doen, omdat je hier ondersteuning hebt van elkaar en van ons.

's Morgens in bed beginnen we met een granulaat van gember-kruidenmengsel om op zachte wijze de afvalstoffen af te voeren. Het ontbijt is een kopje venkelthee of speltkoffie. Ieder krijgt daarna wat tijd voor zichzelf om wat te bewegen, waarna we samen spreken over hoe je thuis veilig een lichtere vastenkuur kunt doen zonder krachtsverlies. In de loop van de dagen is het vaak zo dat er behoefte ontstaat om over de obstakels in het leven te praten en hoe Hildegard ons aanraadt hier mee om te gaan. Dit gaat veelal natuurlijk en in alle vrijheid. 's Middags eten we een kop speltgriessoep met gepureerde groentes, gevolgd door een middagdutje met een een eenvoudige leverpakking. Daarna een wandeling in de buitenlucht en een kopje venkelthee. Een lekker glas appelsap of druivensap is de avondmaaltijd. 's Avonds is er tijd om muziek te maken, er naar te luisteren, een spelletje te doen, kortom gewoon gezellig samenzijn.


Welke ervaring hebben wij om u goed te kunnen helpen?

Wij, uw gastvrouw en gastheer Joyce en Coen Gootjes, hebben een opleiding tot Hildegardtherapeut gevolgd bij Dr. Wighard Strehlow in Duitsland, waardoor wij u kunnen helpen bij mogelijke moeilijkheden tijdens het vasten.Vanaf 1992 t/m 2008 hebben wij bovendien in Nederland een natuurgeneeskundige praktijk gehad, waardoor wij u binnen ons bereik, kunnen helpen met vragen die u over uw gezondheid heeft. Wij hebben cursussen gegeven in Nederland en in de Verenigde Staten, die betrekking hadden op de relatie tussen het innerlijke leven en de ziekte. 

Als u gezondheidsproblemen heeft kunt ook met Coen persoonlijk een afspraak maken voor het tarief dat wij in onze praktijk in Frankrijk hanteren.


Hoe bieden wij de vastenkuur aan?

Aankomst maandagmiddag, 's avonds een licht vegetarisch diner met uw laatste glaasje wijn van uw verblijf in ons Hildegardhuis. Vijf overnachtingen, eten en drinken tijdens de vastendagen, vertrek zaterdagmorgen na een licht ontbijt en de begeleiding van ons beiden.

We gebruiken in principe producten afkomstig van de boer, van de biologische markt of van andere biologische origine.

Wij hebben plaats voor 4 tot 6 personen.


Wat zijn de kosten?

Het vasten-arrangement kost in totaal € 780,00 voor 2 personen (€ 390,00 p.p.) bij gebruik met 2 personen van de Rozenkamer of de Leliekamer. 


Vragen?

Heeft u vragen of heeft u andere wensen neem rustig contact met ons op.


 De tarieven op een rijtje

of

Ons aanbod


© Hildegardhuis, een logeerdadres geïnspireerd door Hildegard van Bingen - Bourgogne - Frankrijk