Workshop "Vreugde en Gezondheid met de Kookpot"Hildegard van Bingen wordt steeds bekender

In landen als Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk is de kennis van Hildegard  over voeding beter gekend door de studie van met name Dr. Gottfried Hertzka, een ware Hildegard pionier en Dr. Wighard Strehlow. Zij hebben veel praktische boeken gepubliceerd over Hildegard in relatie tot gezondheid en langzamerhand worden deze geschriften vertaald in het Frans, Engels en Nederlands. De meeste mensen in Nederland kennen nu speltbrood. Het is door Hildegard dat dit gezonde ouderwetse graan weer in de belangstelling is gekomen.


Onze ervaring

Uw gastvrouw en gastheer, Joyce en Coen Gootjes, hebben een opleiding tot Hildegardtherapeut gevolgd bij Dr. Wighard Strehlow in Duitsland. Vanaf 1992 t/m 2008 hebben wij in Nederland een natuurgeneeskundige praktijk gehad, waardoor wij u binnen ons bereik, kunnen helpen met vragen die u over uw gezondheid heeft. Ook hier in Frankrijk voeren wij nog steeds onze natuurgeneeskundige praktijk.


De workshop koken met Hildegard

Het arrangement "Vreugde en Gezondheid met de Kookpot"  een kennismaking met de inzichten  van Hildegard van Bingen

Aankomst maandagmiddag voor het diner. Vijf overnachtingen, vijf diners, vier lunches, vijf ontbijten en de workshop, vertrek zaterdag na het ontbijt.

Op maandagavond is uw "Hildegardse" diner al klaargemaakt en u kunt zo aanschuiven. Vaak vindt er al een informele kennisoverdracht plaats tijdens het diner. Heel gezellig. Alle maaltijden staan uiteraard in het teken van Hildegard. Een dagelijks ontbijt, een feestelijk ontbijt, een dagelijkse lunch een feestelijke lunch, een dagelijks diner en een feestelijk diner. Ook proberen we aanwijzingen te geven hoe u zo snel mogelijk een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. U krijgt uitleg over de "subtiliteit" van de ingrediënten die we gebruiken. U kunt vragen stellen. B.v. als u iets wilt weten over goede voeding voor uw kinderen of voor andere familieleden die bepaalde klachten hebben. Natuurlijk gaan we alles wat we klaarmaken opeten.

We gebruiken zoveel mogelijk producten afkomstig van de boer, van de biologische markt of van andere biologische origine.


Eenheid van lichaam en ziel

Hildegard spreekt heel vaak over de eenheid van lichaam en ziel. Een mens die zichzelf "slecht voedt", zal zijn ziel ketenen, als een gevangene in een kerker. Een onderwerp die wij ook graag willen aantippen tijdens deze workshop.


Wat zijn de kosten?

Het arrangement "Vreugde en Gezondheid met de Kookpot" kost in totaal € 510,00 per persoon op basis van gebruik van de Rozenkamer of de Leliekamer door 2 personen. Dit houdt in de overnachtingen, alle maaltijden incl. enkele drankjes bij de maaltijden, koffie, thee en energiekoekjes tussendoor en de begeleiding van ons beiden gedurende de dag.

Wij hebben plaats voor 4 tot 6 personen.


Vragen?

Heeft u vragen of heeft andere wensen neem rustig contact met ons op.


Fotoimpressie workshop


© Hildegardhuis, een logeerdadres geïnspireerd door Hildegard van Bingen - Bourgogne - Frankrijk